Terras met patroontegelsEr komen steeds nieuwe terrastegels op de markt. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer tegels met leuke patronen en kleuren om het terras op te vrolijken.

Net als bij interieurs zijn er ook ontwikkelingen in tuinen. Voorheen werden veel klinkers en kleine tegels gebruikt. Tegenwoordig zijn grote tegels in. We hebben allemaal weinig tijd of willen weinig tijd aan de tuin besteden en willen dus niet te veel tijd kwijt zijn aan vervelende klussen als onkruid verwijderen. Ik heb al een artikel geschreven over het voorkomen en verwijderen van onkruid. Hier wil ik een idee delen over het werken met patronen en kleuren in je terras.

Zowel in interieurs als in tuinen is het een tijd in geweest om met vele grijstinten te werken. Ik ben erg blij dat er nu weer steeds vaker met kleuren gewerkt wordt. Vooral de patroontegels zie je steeds vaker en er komt ook steeds meer keus in vorstbestendige tegels.

Ook ik heb patroontegels in mijn terras verwerkt. Het terras heb ik veranderd omdat ik hiervoor kleine stenen had van 14 bij 14 centimeter met vrij grote voegen en dus veel groeiruimte voor onkruid.
Ik vind het leuk om met kleur te werken en dat verwerk ik ook graag in het terras. Als jij je terras (opnieuw) laat of gaat aanleggen is het misschien een leuk idee om ook de mogelijkheid van patroontegels te overwegen.

Net aangelegd terras 2002 Allemaal kleine stenen en grote voegen. Je ziet dat het onkruid hier al groeit.
Terras met onkruid 2017Dit is hoe het terras er meestal uitzag. Het helpt natuurlijk ook niet dat er zoveel bladeren op het terras vallen. Dat maakt het een lekkere vochtige en vruchtbare plek voor mos.
Alles eruit 2017Hier zijn alle tegels eruit en is er een stuk van ongeveer 30 centimeter afgegraven om zo dichter bij het water uit te komen.
Nieuw terras 2018Dit is het eindresultaat. Deze tegels zijn 60 bij 60 centimeter.

Langs de rand van het terras heb ik u-elementen. In de zomer kan je daar bijvoorbeeld kussens op leggen en dan kan je er lekker op zitten. Die heb ik ook intussen opgefleurd met patroontegels evenals de trap. Het resultaat zie je in mijn artikel Patroontegels in de tuin.