Betonnen trapAlleen maar grauw beton vind ik heel saai. Je kan beton niet alleen opfleuren door het te verven, maar ook door er patroontegels op te plakken. Er is voor ieder wat wils. Ik heb een betonnen bank en trap met patroontegels beplakt.

Als je een lijm en voegmiddel kiest dat vorstbestendig is, kan je de tegels prima voor buiten gebruiken. Als ze net gelegd zijn moet je ze schoonmaken met cementsluierverwijderaar, dan met een impregneermiddel om zoveel mogelijk vlekken te voorkomen en ten slotte met een ander impregneermiddel om de kleur zoveel mogelijk te behouden. In principe ontvang je de instructies voor de behandeling van de leverancier. Die behandelingen zijn hetzelfde als wanneer je de tegels in huis laat leggen.

Betonnen bankEr vallen natuurlijk bladeren en andere dingen op de tegels omdat het tenslotte buiten is. Het is zonde als je dat laat liggen omdat je dan de mooie tegels niet meer goed ziet. Bij beton maakt het wat minder uit omdat daar verder weinig bijzonders aan te zien is. Bij patroontegels wil je de tegels wel graag goed zien. Ik veeg het vuil niet alleen van de tegels met een bezem, maar ik mop ze ook regelmatig met alleen water. Zo blijven ze mooi.

Als je geld uitgeeft aan mooie patroontegels, dan lijkt mij dat je ze ook mooi wilt houden. Ik in ieder geval wel en dus vind ik het niet erg om regelmatig met een mop aan de slag te gaan. Je hoeft dat natuurlijk niet te doen, maar dan is het mooie effect vrij snel weg, omdat je de tegels onder het vuil dan niet zo goed meer ziet.