Catalpa bignonioides Aurea
Neem vooral de tijd om goed van je tuin te genieten. Ga lekker zitten met een koel drankje en kijk om je heen. Als je daar zit zie je waarschijnlijk wel weer een paar dingetje die je toch nog moet doen, want zo gaat dat nou eenmaal.


In deze maand begint de zomer. De tuin is nu in volle bloei. Je kunt volop genieten van al het moois, maar let op dat de planten niet verdrogen. In de warmte kan dat snel gaan.

Sneeuw achtertuin dec 2010Winterhardheid is een rekbaar begrip en afhankelijk van veel factoren. Vocht en wind zijn naast de temperatuur vaak belangrijke factoren die bepalen of een plant de winter wel of niet overleeft.

Betonnen trapAlleen maar grauw beton vind ik heel saai. Je kan beton niet alleen opfleuren door het te verven, maar ook door er patroontegels op te plakken. Er is voor ieder wat wils. Ik heb een betonnen bank en trap met patroontegels beplakt.

DagpauwoogHet is altijd een mooi gezicht om vlinders in je tuin rond te zien fladderen. Door de juiste planten in je tuin te zetten kan je de vlinders lokken. Vergeet niet dat er geen vlinders zijn zonder de rupsen. Dat betekent dat je vraat aan sommige planten zult moeten accepteren om de vlinders in stand te houden. Ook kan het betekenen dat je minder mooie planten in je tuin zet om de rupsen te laten eten. In dit artikel besteed ik aandacht aan de vlinders en aan de rupsen.