donderdag 16 mei 2019 14:14

Patroontegels in de tuin

Betonnen trap versierd met patroontegelsAlleen maar grauw beton vind ik heel saai. Je kan beton niet alleen opfleuren door het te verven, maar ook door er patroontegels op te plakken. Er is voor ieder wat wils. Ik heb een betonnen bank en trap met patroontegels beplakt.

maandag 18 februari 2019 13:31

Vlinders in de tuin

DagpauwoogHet is altijd een mooi gezicht om vlinders in je tuin rond te zien fladderen. Door de juiste planten in je tuin te zetten kan je de vlinders lokken. Vergeet niet dat er geen vlinders zijn zonder de rupsen. Dat betekent dat je vraat aan sommige planten zult moeten accepteren om de vlinders in stand te houden. Ook kan het betekenen dat je minder mooie planten in je tuin zet om de rupsen te laten eten. In dit artikel besteed ik aandacht aan de vlinders en aan de rupsen.

woensdag 05 september 2018 14:28

Het nut van wetenschap­pelijke plantnamen

Veel planten hebben namen in de eigen taal van het land, maar dat is niet altijd even handig. Die namen zijn meer een soort verzamelnaam en geven dus niet aan om welke specifieke variëteit of ondersoort het gaat met de bijbehorende specifieke eigenschappen. Daarnaast worden er verschillende namen gebruikt voor dezelfde plant. Tevens wordt soms dezelfde naam gebruikt voor verschillende planten uit totaal verschillende families. Kortom grote kans op verwarring bij het gebruiken van andere namen dan de wetenschappelijke namen. Met de wetenschappelijke namen kan je heel specifiek en eenduidig aangeven over welke plant het gaat.

vrijdag 06 april 2018 17:14

Hoogte­verschillen in de tuin

Stenen muur als damwandAls je in een omgeving woont met heuvels of bergen of er zijn door andere oorzaken hoogteverschillen in de tuin, dan zijn er verschillende manier om daarmee om te gaan.

maandag 19 februari 2018 12:44

Terras­tegels met patronen

Meer kleur in terrasEr komen steeds nieuwe terrastegels op de markt. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer tegels met leuke patronen en kleuren om het terras op te vrolijken.

woensdag 24 januari 2018 14:40

Water besparen in de zomer

Gieter

Door de planten in de tuin niet te veel verwennen met watergeven, kan je zorgen dat je water bespaart.

dinsdag 26 december 2017 13:33

Onkruid verwij­deren bij bestra­ting

Verfkrabber

Iedereen wil natuurlijk graag van het onkruid af dat op en tussen de tegels en stenen groeit. Dat kan redelijk eenvoudig en toch milieu vriendelijk.

dinsdag 26 december 2017 12:50

Winter­hard­heid

Sneeuw achtertuin december 2010Winterhardheid is een rekbaar begrip en afhankelijk van veel factoren. Vocht en wind zijn naast de temperatuur vaak belangrijke factoren die bepalen of een plant de winter wel of niet overleeft.

woensdag 20 december 2017 11:36

Woeke­rende wortel­stokken tegen­houden

Gazonrand rechtHet is niet altijd wenselijk dat planten zich vermeerderen in je tuin. Soms zijn daar eenvoudige oplossingen voor.