Beschrijving

 

De Muscari botryoides ‘Album’ komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en wordt ook witte druifjes of witte druifhyacint genoemd. De druifhyacint is een geslacht uit de aspergefamilie (Asparagaceae).

Het woord muscari komt van het Griekse moschos of het Latijnse moschus dat muskus betekent en verwijst naar de muskusgeur van de bloem die sommige soorten hebben. Botryoides is Latijn en betekent ‘lijkt op een tros druiven’.

Deze vaste plant is een bloembolletje dat zich geleidelijk vermeerderd als hij op een gunstige plek staat. De Muscari botryoides ‘Album’ is geschikt als snijbloem, groeit goed in rotstuinen.

Laat de bladeren na de bloei nog zitten tot die afsterven. Met behulp van de bladeren verzamelt de witte druifhyacint energie in de bol om volgend jaar ook weer te bloeien. In augustus verschijnen de nieuwe bladeren al en blijven de hele winter groen.

De bolletjes kan je van september tot en met november in de grond stoppen. Voor de diepte kan je twee keer de hoogte van de bol aanhouden: 6-8 cm.

 

Specificaties

 

Bladkleur: groen

Bloeiperiode: april – mei

Bloemkleur: wit

Eigenschap: jaarlijks opnieuw opkomend

Geurende bloem: ja

Grondsoort: normaal/vochtig

Hoogte: 15 cm

Standplaats: zon/halfschaduw

Trekt bijen aan: ja

Winterhardheid: -20 ºC