De Rosa ‘Valencia’ behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Het is een theehybride met sterk geurende, lichtgele bloemen. Theehybriden zijn grootbloemige rozen. Grootbloemige rozen krijgen slechts 1 of enkele bloemen per steel.

De Rosa ‘Valencia’ is ook bekend onder de naam Rosa ‘Koreklia’.

Je houdt deze roos gezond door hem op een zonnige plek te zetten met voldoende vocht. De grond moet wel goed gedraineerd zijn, zodat de roos niet constant in water staat. Geef voldoende mest; een keer in het voorjaar, een keer gedurende de bloeiperiode en een keer in het najaar. In zandgrond is extra bewatering en mest gewenst, want daar loopt het allemaal wat sneller weg. Houdt het gebied rond de wortels vrij van begroeiing.

Theehybriden bloeien op scheuten die datzelfde jaar zijn gevormd. Je kunt ze het beste snoeien als de ergste winterkou voorbij is en voordat de ogen beginnen te zwellen. Over het algemeen is dat in maart. Knip eerst dood hout en zieke of kruisende takken weg. Als de struik dicht begroeid is, knip dan wat oude takken weg om het midden van de struik luchtig te houden. Knip de overblijvende takken terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Snoei minder sterk groeiende takken sterker terug.

 

 

Bladkleur: groen

Bloeiperiode: juni – oktober

Bloemkleur: geel

Eigenschap: bladverliezend

Geurende bloem: ja

Grondsoort: normaal/vochtig

Hoogte: 90 cm

Standplaats: zon

Trekt bijen aan: nee

Winterhardheid: -25 ºC