Bekijk de tekst in de categorie Heuchera’s, Heucherella’s en Tiarella’s voor algemene informatie over de Heuchera.

Micrantha is Latijn en betekent kleine bloemen.

Vanwege de bladkleur is de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ een mooie toevoeging aan je tuin. De glanzende bladeren zijn donkerrood/paars en worden ongeveer 30 cm hoog. Als de bladeren wat meer zon krijgen, worden ze hoger en groter dan met minder zon. Gedurende de zomer verkleuren de bladeren naar wat meer groen.

De bloemstelen worden ongeveer 60 cm hoog en komen boven de bladeren uit. Aan de bloemstelen komen pluimen met veel kleine, witgekleurde bloemetjes die vlinders, bijen en hommels aantrekken. De bladloze bloemstelen zijn heel stevig en blijven redelijk overeind staan.

Dit purperklokje zaait zich uit, maar aangezien die zaailingen makkelijk te verwijderen zijn, is dat geen probleem. De oude planten verhouten op den duur. Ik trek de oude delen vaak weg en soms steek ik die opnieuw in de grond. Met wat extra water groeien die daarna weer door. Je kan de plant ook opgraven en dieper terug planten. De zaailingen kan je uitgraven en verplaatsen als ze ergens op zijn gekomen waar je ze niet wilt. De beste periode om te verplanten is in het vroege voorjaar.

Met wat ochtendzon worden de bladeren nog mooier van kleur. Het purperklokje geeft de voorkeur aan goed gedraineerde grond en kan redelijk goed tegen droogte en tegen zoute lucht. De Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ kan wel in de volle zon staan, maar dat kan alleen als de grond vochtig genoeg is. 

De Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ is heel geschikt als borderplant, rotsplant en bodembedekker

 

 

Bladkleur: rood

Bloeiperiode: juni – augustus

Bloemkleur: wit

Eigenschap: groenblijvend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal/vochtig

Hoogte: 30 cm

Standplaats: halfschaduw/schaduw

Trekt bijen aan: ja

Winterhardheid: -30 ºC