Beschrijving

 

De Lithodora diffusa ‘Heavenly blue’ is een geslacht uit de Boraginaceae familie en wordt ook steenzaad, parelkruid en parelzaad genoemd. Oorspronkelijk komt de Lithodora diffusa uit Zuidwest-Europa en het noorden van Afrika. Lithodora komt uit het Oudgrieks en betekent stenen gift en verwijst waarschijnlijk naar de gewenste standplaats, tussen de stenen. Diffusa is Latijn en betekent los verspreid en verwijst naar de groeiwijze.

Het parelzaad houdt van zure, goed gedraineerde grond en een zonnige, beschutte standplaats. Vanaf het late voorjaar geeft de Lithodora diffusa ‘Heavenly blue’ prachtige helblauwe bloemen. Het parelzaad breidt zich langzaam uit, maar is gemakkelijk in toom te houden. Je kan stukken wegtrekken of knippen waar hij niet gewenst is.

De Lithodora diffusa ‘Heavenly blue’ heeft donkergroene, stevig, behaarde bladeren. Het parelzaad is ideaal voor in een rotstuin of langs een borderrand en als bodembedekker. De Lithodora diffusa ‘Heavenly blue’ kan goed tegen droogte en zoute lucht.

 

Specificaties

 

Bladkleur: groen

Bloeiperiode: april – juni

Bloemkleur: blauw

Eigenschap: groenblijvend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal/droog

Hoogte: 15 cm

Standplaats: zon/halfschaduw

Trekt bijen aan: ja

Winterhardheid: -20 ºC