Beschrijving

 

Oorspronkelijk komt de Houttuynia cordata ‘Chameleon’ uit Japan, Korea, het zuiden van China en Zuidoost-Azië en wordt ook moerasanemoon genoemd. Het is een geslacht uit de Saururaceae familie. Cordata betekent hartvormig en verwijst naar de hartvormige bladeren.

Vanwege de mooie gekleurde bladeren geeft de moerasanemoon een leuk accent in de tuin en daarbij geeft hij ook nog leuke witte bloempjes. De Houttuynia cordata ‘Chameleon’ is een moerasplant en groeit goed in het water of vochtige grond, maar groeit ook in droge grond. Hij groeit ook in zon en schaduw. Let goed op want deze plant kan gezien worden als onkruid. De Houttuynia cordata ‘Chameleon’ kan behoorlijk woekeren door middel van snel groeiende wortelstokken. Als je er dus geen rand omheen zet, staat hij snel overal tussen.

De moerasanemoon geeft een redelijk sterke geur af als je de bladeren en stengels kneust. Ik vind dat persoonlijk niet zo lekker ruiken. In de winter sterft de Houttuynia cordata ‘Chameleon’ boven de grond af.

Hoe meer zon de bladeren krijgen hoe meer rood er in de bladeren verschijnt.

 

Specificaties

 

Bladkleur: groen/rood/geel

Bloeiperiode: juli – augustus

Bloemkleur: wit

Eigenschap: jaarlijks opnieuw opkomend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal/vochtig

Hoogte: 30 cm

Standplaats: zon/halfschaduw

Trekt bijen aan: nee

Winterhardheid: -20 ºC