Beschrijving

 

De Heuchera sanguinea ‘Leuchtkäfer’ is een geslacht uit de steenbreekfamilie (Saxifragaceae) en wordt ook purperklokje genoemd. Oorspronkelijk komt het purperklokje uit het westen van Noord-Amerika. Sanguinea is Latijn en betekent bloedrood.

De bloemstelen van de Heuchera sanguinea ‘Leuchtkäfer’ zijn ongeveer 70 cm hoog steken een stuk boven de bladeren uit. De bladeren zijn een beetje gemarmerd en bereiken een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloemstelen zijn bladloos, stevig en blijven lang en mooi rechtop staan. De bloemen zijn rood met een neiging naar roze en bloeien lang.

Het purperklokje breidt zich langzaam in de breedte uit. Je kan de kluit om de 3 a 4 jaar opgraven en delen.

De Heuchera sanguinea ‘Leuchtkäfer’ houdt niet zo van kleigrond. Deze vaste plant staat graag op een redelijk vochtige maar wel goed gedraineerde grond. Het purperklokje kan wel in de volle zon staan, maar dat kan alleen als de grond vochtig genoeg is. Het liefst heeft het purperklokje wat bescherming tegen de middagzon in de wat warmere gebieden.

Het blad van de Heuchera sanguinea ‘Leuchtkäfer’ blijft er in de winter redelijk aan zitten. Dat is vooral afhankelijk van de hoeveelheid vorst. In het voorjaar worden de oude bladeren vervangen door nieuwe.

Het purperklokje is zeer geschikt voor de borderrand en rotstuinen en als bodembedekker.

Specificaties

 

Bladkleur: groen

Bloemkleur: rood

Bloeiperiode: mei - augustus

Grondsoort: normaal/vochtig

Hoogte: 30 cm

Soort: groenblijvend

Standplaats: zon/halfschaduw

Winterhardheid: -30 ºC