Beschrijving

 

De Heuchera ‘Peach Crisp’ is een geslacht uit de steenbreekfamilie (Saxifragaceae). De Heuchera wordt ook purperklokje genoemd. Oorspronkelijk komt dit purperklokje uit het westen van Noord-Amerika.

De bloemstelen van de Heuchera ‘Peach Crisp’ zijn ongeveer 35 cm hoog en steken een stuk boven de bladeren uit. Aan de bloemstelen komen pluimen met veel kleine, witgekleurde bloemetjes die vlinders, bijen en hommels aantrekken. De bladloze bloemstelen zijn heel stevig en blijven redelijk overeind staan.

Vooral de bladeren zijn erg mooi en variëren in kleur. Die is afhankelijk van de leeftijd van de bladeren en de hoeveelheid zon en vocht. Dit is voor mij de reden geweest om voor dit purperklokje te kiezen. Door het blad heb je ook als er geen bloemen zijn toch kleur in je tuin. Als de bladeren opkomen zijn ze roze/rood, dan verkleuren ze naar perzikkleur en later in het seizoen meer naar groen.

De bladeren blijven gedeeltelijk aan de plant zitten in de winter, maar zijn dan zeker niet mooi meer. Bij strenge winters sterft het blad helemaal af. In het voorjaar komen er nieuwe bladeren.

De Heuchera ‘Peach Crisp’ is goed bestand tegen droogte, warmte en vochtige lucht en groeit ook goed op een droge schaduw plek. Het purperklokje kan wel in halfschaduw staan, maar dat kan alleen als de grond vochtig genoeg is.

 

Specificaties

 

Bladkleur: rood

Bloeiperiode: mei – juli

Bloemkleur: wit

Soort: groenblijvend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal/vochtig

Hoogte: 15 cm

Standplaats: halfschaduw/schaduw

Trekt bijen aan: ja

Winterhardheid: -30 ºC