Beschrijving

 

De Alstroemeria komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt ook incalelie genoemd. De Alstroemeria is een soort uit de familie van de Alstroemeriaceae.

Net als de Alstroemeria ‘Princess Lilies’ is de Alstroemeria inticancha een dwerg Alstroemeria en de verschillen tussen deze twee is minimaal. Het verschil zit voornamelijk in het aanbod van bloemkleur. Het zijn kortere en compactere Incalelies die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en lang bloeien.

De Alstroemeria inticancha verspreidt zich geleidelijk door middel van rizomen, maar woekert zeker niet. De bloemen zijn steriel en zullen dus geen zaad aanmaken. De wortels zijn zeer breekbaar, zodat het niet eenvoudig is om deze vaste plant te verplaatsen.

De Alstroemeria is over het algemeen een zeer goede snijbloem, maar doordat dit een dwerg Alstroemeria is zijn de stelen daar te kort voor.

Deze dwerg Alstroemeria staat graag op een zonnig plaats met voedselrijke en goed gedraineerde grond. Deze vaste plant geeft de voorkeur aan ochtendzon.

 

Specificaties

 

Bladkleur: groen

Bloeiperiode: juni – augustus

Bloemkleur: divers

Eigenschap: Jaarlijks opnieuw opkomend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal/droog

Hoogte: 30 cm

Standplaats: zon/halfschaduw

Trekt bijen aan: nee

Winterhardheid: -10 ºC